poczta      dla pracowników      

NASZA OFERTA

NASZE USŁUGI

Zachęcamy do korzystania z naszych usług i współpracy w zakresie:

PROJEKTÓW BADAŃ NAUKOWYCH
KONFERENCJI SZKOLEŃ

 

Oferta Handlowa

Wyroby własnej produkcji
  • specjalne kleje obuwnicze,
  • substancje chemiczne,
  • wkładki do obuwia,
  • wzorce kolorystyczne
Środki pomocnicze
  • dla garbarstwa,
  • włókiennictwa i chemii gospodarczej firm "ICAP",
  • "TENSIS",
  • "EXOL"
 

 

Pokaż więcej

CZASOPISMO

Technologia i Jakość Wyrobów

Nr 1-2 z 2012

 

 

 

 

 

 


Czytaj teraz

 

współpracujemy z: 


Rocznik 2016

TECHNOLOGIA I JAKOŚĆ WYROBÓW
ROCZNIK 2016
 

Spis treści

 

Ocena efektywności pracy wybranych systemów hydrofitowych

Evaluation of the effectiveness of selected constructed wetlands

Dorota Olejnik*, Milena Wolska, Krzysztof Wojciechowski 

 

Innowacyjne tkaniny odzieżowe z włókien sojowych

Innovative woven fabrics from soybean protein fibres

Małgorzata Matusiak 

 

Zastosowanie trójwymiarowego skanera laserowego do pomiarów efektu zgofrowania gofr tkackich

Application of 3d laser scanning in measurement of topography of seersucker fabrics

Łukasz Frącczak , Małgorzata Matusiak

 

Badania wpływu naturalnych napełniaczy mineralnych na właściwości skór wyprawionych przeznaczonych do produkcji obuwia bezpiecznego

Studies on the effect of natural mineral fillers on the properties of leathers intended for safety footwear

Oksana Kozar, Katarzyna Ławińska, Barbara Wionczyk

 

Diopser – system do analizy chodu oparty na wideogrametrii

Diopser – system for gait analysis based on videogrammetry

Piotr K. Olszewski, Robert Gajewski, Ireneusz J. Tarnawski, Przemysław Pleciak 

 

Substancje czynne używane do biostabilizacji polimerów i tworzyw

The active substances used in biostabilization of polymers and plastics

Michalina Falkiewicz-Dulik, Mateusz Kowalczyk

 

Dynamiczne metody oceny odporności obuwia na wodę – analiza

porównawcza Dynamic footwear water penetration tests – comparative analysis

Joanna Alvarez

 

Charakterystyka, właściwości, perspektywy i trudności stosowania niebieskich barwników naturalnych do barwienia produktów spożywczych

Characterization, properties, prospects and difficulties in the use of blue natural dyes for food colouring

Małgorzata Krępska, Magdalena Lasoń-Rydel, Jolanta Jagiełło

 

Masa i elastyczność obuwia, jako ważne ergonomiczne czynniki jego użytkowania

Mass and flexibility of footwear as the crucial ergonomic factors of utility

Ryszard Łuba, Wioletta Serweta*, Zbigniew Olejniczak, Jan Sobczyński

 

Przegląd metod ekstrakcji kolagenu z odpadów skórzanych

Methods of collagen extraction from leather wastes – a review

Marta Łaczkowska, Dorota Gendaszewska , Edyta Grzesiak , Magdalena Lasoń-Rydel

 

Metody oczyszczania sit przesiewaczy przemysłowych

Methods of cleaning industrial screens sieves

Katarzyna Ławińska, Remigiusz Modrzewski

 

Charakterystyka materiałów stosowanych na podpodeszwy

Characteristics of the materials used in the insoles

Michalina Falkiewicz-Dulik

 

ARTYKUŁ INFORMACYJNY/ INFORMATIVE ARTICLE

The Optimization of the system "price – quality" in shoes

Nataliia Popovych, Mykola Bednarchuk

 

ARTYKUŁ INFORMACYJNY/ INFORMATIVE ARTICLE

"SHOES MADE in EU: The EuropeanShoemaker"

 

Informacje dla autorów

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galeria